15
novembre

Tallers pràctics de moneda local amb els comerços

La moneda local té com a objectiu dinamitzar el teixit econòmic local i enfortir els llaços i la cohesió social al municipi.

El Centre Cívic Les Tovalloles va acollir aquest dilluns 15 de novembre els dos primers tallers encaminats a explicar el funcionament de la moneda local. Aquesta iniciativa és la mesura 6 del Pacte de Ciutat.

El president de l’Àrea de Govern Obert i Serveis Generals i regidor de Govern Obert i Participació Ciutadana, Oriol Bossa, i el regidor de Comerç, Aitor Rivera, van identificar les grans potencialitats de la moneda local, així com la viabilitat d’altres experiències semblants que s’estan duent a terme a ciutats properes com Santa Coloma de Gramenet, Barcelona o Viladecans.

El taller, de caràcter fonamentalment pràctic, va ser dinamitzat per Delibera, entitat experta en la gestió de monedes complementàries, i va permetre resoldre els dubtes que el teixit comercial es plantejava al voltant d’aquesta eina digital que vol marcar un abans i un després en l’economia local.

En finalitzar el taller, gairebé la totalitat dels 25 comerços que varen participar en ambdós tallers es va sumar a la moneda local, un compromís que no és vinculant però que permet veure la bona acollida de la proposta en el sector comercial.

En els propers mesos, des del servei de comerç es seguiran organitzant tallers que aproximin la dinàmica de funcionament de la moneda local al teixit comercial, de restauració i de serveis de la ciutat.