15
desembre

Es tanca el projecte ‘Generant Role Models en igualtat a les empreses’ amb la creació d’una xarxa de dones emprenedores i empresàries

Última sessió d’aquest projecte, co-finançat per la Diputació de Barcelona i executat pels ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

Aquest dijous a la sala d’actes de Can Maginàs s’ha celebrat la 3a trobada del Projecte Generant Role Models en igualtat a les empreses. La sessió ha consistit en un grup de treball (networking) de les dones emprenedores i empresàries que estan participant en el projecte, amb l’objectiu d’integrar els grups de matí i de tarda que han realitzat els workshops, donar la benvinguda a noves emprenedores i empresàries que vulguin sumar-se a la xarxa, i facilitar la consolidació del grup impulsor que pot liderar la xarxa de forma autònoma i fer-la créixer, definint accions de continuïtat per a la xarxa.

La regidora d’Activitat Econòmica, Cooperativisme i Ocupació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Loren Rider, ha obert la sessió, acompanyada de Judith Riera, tinenta d’alcaldia, regidora de Promoció Econòmica i regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Joan Despí; i Alicia Murciana, regidora de Comerç i Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Sant Just Desvern.  

Tot i suposar la cloenda pel 2021 del projecte, és el començament de la xarxa que s’ha creat per les dones del territori i, que des dels ens locals tenim la voluntat de continuar treballant per dur a terme actuacions per donar suport a aquesta xarxa, donar visibilitat als projectes empresarials de les dones, crear ‘Dones referents’ del territori local i foment el lideratge femení.

Projecte Generant Role Models en igualtat a les empreses

Generant Role Models en igualtat a les empreses és un projecte experimental co-finançat per la Diputació de Barcelona i executat pels ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, en els anys 2020-2021.  

Els objectius d’aquest projecte són diversos, principalment els següents:

  1. Sensibilitzar mitjançant formació i tallers de la igualtat d’oportunitats i la importància dels plants d’igualtat a les empreses, així com la perspectiva de gènere a nivell intern dels projectes que desenvolupem a l’administració. 
  2. Donar visibilitat a les dones emprenedores i empresàries de les nostres ciutats.
  3. Crear un espai/xarxa de suport i sinergies entre elles. 
  4. Empoderament i reforç de competències professionals i tranversals.  

En el marc d’aquest projecte, des de Sant Feliu es va realitzar els vídeos de Dones Referents i, recentment i de forma conjunta amb els altres dos municipis, s’han dut a terme unes actuacions presencials en format de workshops i d’hores de mentoria individual per donar suport amb coachs expertes a les dones emprenedores i empresàries interessades en participar, així com per donar l’espai per crear una xarxa professional de dones del territori. 

Aquests workshops es van realitzar en les següents dates i lloc, i tractaven del següent:

  • "Auto-lideratge femení": Quina emprenedora vull ser? Quina directiva vull ser?, celebrat el 22 de setembre a Sant Joan Despí
  • "Professionalitza el teu negoci/equip": Mentalitat/visió emprenedora i directiva, celebrat el 21 d’octubre a Sant Feliu de Llobregat.

Les coachs que han dinamitzat aquestes trobades són la Bet Masallera, Laura Estil·las i Náyade Navarro, que formen part de l’equip i xarxa professional "Dones que Inspiren". 

En total han participat 21 dones, essent de Sant Feliu de Llobregat un total de 13. 

Xarxa Role Models, empreses en femení

El projecte també ha creat un grup de Linkedin obert a totes les dones emprenedores i empresàries de Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern que s’hi vulgui unir: Xarxa Role Models, empreses en femení.

Les valoracions que s’estan rebent per part de les participants són molt positives, satisfetes de formar part d’aquesta xarxa que s’inicia i convençudes d’aquesta necessitat.