Què és La Rosa?
Establiments adherits
Preguntes Freqüents
Web Oficial

Sant Feliu té la seva pròpia moneda local, la Rosa!

La Rosa és una moneda local que té per objectiu incrementar el consum local a la ciutat, generant circulació de diners en el comerç de proximitat i fomentant alhora la digitalització, contribuint a la sostenibilitat, la responsabilitat social i la implicació i interrelació de la ciutadania, de l’activitat econòmica i del teixit social.

Les monedes locals són un tipus de monedes complementàries a l’euro, que s’utilitzen com a mitjans de pagament o sistemes d’intercanvi, i permeten incentivar la circulació local dels diners, afavorint el comerç local i la cohesió social. La Rosa, moneda de Sant Feliu té la mateixa paritat que l’euro (1 euro= 1 moneda local).

Per utilitzar La Rosa, caldrà descarregar al mòbil una aplicació que permetrà fer el canvi d’euros a moneda local i efectuar pagaments de forma similar a com ho fem amb la targeta de crèdit del mòbil.

L’elecció del nom de la moneda local de Sant Feliu, La Rosa va sorgir del procés participatiu que es va desenvolupar el mes d’abril de 2022 en què ciutadania va participar per triar entre tres propostes : La Santfe, el Dot i la Rosa. El logotip definitiu de la moneda es va idear d’acord amb totes les idees sobre els seus atributs i característiques recollides en diferents sessions participatives amb el teixit econòmic i social de la ciutat.

Procés participatiu
Més Informació

Aplicació Mòbil

A través d’una senzilla i intuïtiva aplicació mòbil es pot canviar euros a moneda local, consultar saldo, pagar en comerços, intercanviar amb altres persones, localitzar els comerços on poder comprar, veure ofertes, etc.

L’aplicació mòbil utilitza proveïdor de serveis de pagament (PSP) autoritzada pel Banc d’Espanya que és la que s’encarrega que la moneda local estigui suportada pels euros del compte bancari/targeta de crèdit de la persona que fa el canvi.

Es pot comprar en els comerços de la ciutat adherits al projecte. Es poden buscar a través de l’aplicació mòbil on indica la ubicació, el tipus de comerç i les ofertes que tingui disponibles.

Es pot traspassar saldo a altres persones que també siguin usuàries d’aquesta moneda.

Els establiments adherits tenen major visibilitat del seu negoci ja que a través de l’aplicació mòbil de la moneda es poden atreure a persones clientes potencials.

Descarrega’t l’aplicació mòbil:

Google Play Store
IOS APP Store

Establiments adherits

Pl. Catalunya 0004 LC 01, 08980 Sant Feliu de Llobregat, Barcelona
644438311

Fotografia - Oci i cultura
Carrer de Josep Maria de Molina, 9, 08980 Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, España
651454002

Complements - Moda
C. Rupert Lladó 0032, 08980 Sant Feliu de Llobregat, Barcelona
936855567

Òptica - Salut
Rbla. Marquesa de Castellbell 0089, 08980 Sant Feliu de Llobregat, Barcelona

Oci i cultura - Papereria - llibres - material d'oficina
C. Santa Creu 0006 BX 04, 08980 Sant Feliu de Llobregat, Barcelona
936857626

electrònica i telefonia - Informàtica - Oci i cultura
carrer Joan Maragall 14 , 08980 Sant Feliu de Llobregat, Barcelona
935136218

Llar - Mobles

Preguntes Freqüents – Tens dubtes?

Què és la moneda local?

És un sistema de pagament digital que funciona com a complement a la moneda convencional i que permet incentivar la circulació local dels diners afavorint el comerç local i la cohesió social.

Com funciona?

A través d’una APP senzilla i intuïtiva pots canviar euros a moneda local, consultar saldo, pagar en comerços, intercanviar amb altres persones, localitzar els comerços on poder comprar, veure ofertes…

Aquesta APP serà exclusiva per a aquesta moneda.

Per a què serveix?

L’ús d’aquesta moneda potencia i incentiva el consum local i de proximitat, generant riquesa a la ciutat i ajudant els comerços del territori a aconseguir més vendes i a fidelitzar a la clientela.

Qui i com s’emet la Moneda local?

La posada en circulació de moneda local pot fer-se de diferents maneres. En aquesta primera fase la ciutadania canviarà euros a moneda local i l’Ajuntament injectarà al sistema bonificacions quan es faci aquest canvi.

En fases posteriors que encara cal desenvolupar, l’Ajuntament podrà posar en circulació moneda local a través de subvencions o ajuts. La moneda local té múltiples aplicacions que es poden desenvolupar en un futur per a promoure l’economia local, la sostenibilitat i la cohesió social (pagament de serveis municipals, fiscalitat verda, etc.)

Com aconsegueixo “monedes”?

Pots intercanviar euros per moneda local directament en l’APP. L’APP utilitza proveïdor de serveis de pagament (PSP) autoritzada pel Banc d’Espanya que és la que s’encarrega que la moneda local estigui suportada pels euros del compte bancari/targeta de crèdit de la persona que fa el canvi.

En fases posteriors que encara cal desenvolupar, l’Ajuntament podrà posar en circulació moneda local a través de subvencions o ajuts. La moneda local té múltiples aplicacions que es poden desenvolupar en un futur per a promoure l’economia local, la sostenibilitat i la cohesió social (pagament de serveis municipals, fiscalitat verda, etc.)

Això substitueix a l’euro?

No, és una moneda complementària de circulació interna a Sant Feliu, però està suportada per euro, no és una moneda virtual tipus bitcoin.

La seva naturalesa jurídica és un bo polivalent, és a dir, és un instrument que ha d’acceptar-se com a contraprestació total o parcial d’un lliurament de béns o d’una prestació de serveis.

En què em beneficia com usuari/ària?

  • És un mitjà de pagament segur, instantani i sense costos.
  • Pots accedir a ofertes exclusives dels comerços adherits al projecte de la moneda local.
  • Fent ús de la moneda local estàs col·laborant en la reactivació de l’economia local, fent circular els diners pels negocis de la ciutat, enfortint el teixit comercial. I l’enfortiment del teixit comercial es tradueix en més ocupació, carrers més segurs, creació de xarxes de compra mútua que són beneficioses per a la comunitat

On puc comprar amb la moneda local?

Pots comprar en els comerços de la ciutat adherits al projecte. Podràs buscar-los a través de l’APP on t’indicarà la ubicació, el tipus de comerç i les ofertes que tingui disponibles.

Quan es començarà a usar?

Està previst que s’activi a principis de 2023.

Puc intercanviar moneda local de Sant Feliu amb altres monedes locals?

De moment no està previst.

Existeixen prop de Sant Feliu altres monedes locals que ja estan funcionant des de fa algun temps. La Grama a Santa Coloma de Gramenet des de 2016, el REC en l’eix Besós de Barcelona des de 2018 i el Vilawatt a Viladecans des de 2019 com les més utilitzades a la província de Barcelona.

També hi ha monedes locals que funcionen en altres ciutats d’Espanya i d’Europa, algunes des de fa molt temps.

Si tinc moneda local, la puc canviar per euros?

De moment està previst que únicament els comerços puguin canviar moneda local a euros.

Puc donar-li moneda local a altres persones?

Sí, a través de l’app pots traspassar saldo a altres persones que també siguin usuàries d’aquesta moneda.

Ets una activitat econòmica de la ciutat? Quins beneficis tinc com a activitat econòmica?

  • Més vendes, ja que la moneda local només es pot gastar en els comerços del territori adherits al projecte.
  • Possibilitat de fidelitzar a la clientela amb ofertes exclusives per a les persones usuàries de la moneda local.
  • Major visibilitat del teu establiment ja que a través de l’app de la moneda pots atreure a persones clientes potencials.