Què és La Rosa?
Establiments adherits
Preguntes Freqüents
Web Oficial
Com descarregar-te l’App

Sant Feliu té la seva pròpia moneda local, la Rosa!

La Rosa és una moneda local que té per objectiu incrementar el consum local a la ciutat, generant circulació de diners en el comerç de proximitat i fomentant alhora la digitalització, contribuint a la sostenibilitat, la responsabilitat social i la implicació i interrelació de la ciutadania, de l’activitat econòmica i del teixit social.

Les monedes locals són un tipus de monedes complementàries a l’euro, que s’utilitzen com a mitjans de pagament o sistemes d’intercanvi, i permeten incentivar la circulació local dels diners, afavorint el comerç local i la cohesió social. La Rosa, moneda de Sant Feliu té la mateixa paritat que l’euro (1 euro= 1 moneda local).

Per utilitzar La Rosa, caldrà descarregar al mòbil una aplicació que permetrà fer el canvi d’euros a moneda local i efectuar pagaments de forma similar a com ho fem amb la targeta de crèdit del mòbil.

L’elecció del nom de la moneda local de Sant Feliu, La Rosa va sorgir del procés participatiu que es va desenvolupar el mes d’abril de 2022 en què ciutadania va participar per triar entre tres propostes : La Santfe, el Dot i la Rosa. El logotip definitiu de la moneda es va idear d’acord amb totes les idees sobre els seus atributs i característiques recollides en diferents sessions participatives amb el teixit econòmic i social de la ciutat.

Procés participatiu
Més Informació

Establiments adherits

C. Girona 0001 BX 01, 08980 Sant Feliu de Llobregat, Barcelona
931836737

Mascotes - Venda de productes per animals de companyia
A&G Perruqueria
C. Pere Álvarez 0090, 08980 Sant Feliu de Llobregat, Barcelona
936856498

Perruqueria i estètiques - Perruqueries
Clinident 1
Rbla. Marquesa de Castellbell 0044, 08980 Sant Feliu de Llobregat, Barcelona
936325886 /936853051

Clínica dental - Salut
Juguettos 1
Ctra. Laureà Miró 0244, 08980 Sant Feliu de Llobregat, Barcelona
936327772

Joguines i esports (ANTIC) - Oci i cultura
C. Constitució 0034, 08980 Sant Feliu de Llobregat, Barcelona
936660843

Complements - Moda
Bar CENT VUIT (108) 1
Pg. Comte de Vilardaga 0108 BX 02, 08980 Sant Feliu de Llobregat, Barcelona
936850865

Bars i cafeteries - Restauració

Preguntes Freqüents – Tens dubtes?

Què és la moneda local?

És un sistema de pagament digital que funciona com a complement a la moneda convencional i que permet incentivar la circulació local dels diners afavorint el comerç local i la cohesió social.

Com funciona?

A través d’una APP senzilla i intuïtiva pots canviar euros a moneda local, consultar saldo, pagar en comerços, intercanviar amb altres persones, localitzar els comerços on poder comprar, veure ofertes…

Aquesta APP serà exclusiva per a aquesta moneda.

Per a què serveix?

L’ús d’aquesta moneda potencia i incentiva el consum local i de proximitat, generant riquesa a la ciutat i ajudant els comerços del territori a aconseguir més vendes i a fidelitzar a la clientela.

Qui i com s’emet la Moneda local?

La posada en circulació de moneda local pot fer-se de diferents maneres. En aquesta primera fase la ciutadania canviarà euros a moneda local i l’Ajuntament injectarà al sistema bonificacions quan es faci aquest canvi.

En fases posteriors que encara cal desenvolupar, l’Ajuntament podrà posar en circulació moneda local a través de subvencions o ajuts. La moneda local té múltiples aplicacions que es poden desenvolupar en un futur per a promoure l’economia local, la sostenibilitat i la cohesió social (pagament de serveis municipals, fiscalitat verda, etc.)

Com aconsegueixo Roses?

Pots aconseguir Roses directament a l’App. L’App utilitza un proveïdor de serveis de pagament (PSP) autoritzat pel Banc d´Espanya que és qui s’encarrega de salvaguardar els euros i que aquests arribin als comerços.

Està garantit el valor de la moneda?

El valor de la moneda és garantit perquè cada Rosa que circula té un euro en dipòsit a una PSP (proveïdora de serveis de pagaments) que és Lemonway. D’aquesta manera també assegurem que els usuaris professionals tenen sempre garantit el canvi de Roses a euros

En què em beneficia com usuari/ària?

 • És un mitjà de pagament segur, instantani i sense costos.
 • Pots accedir a ofertes exclusives dels comerços adherits al projecte de la moneda local.
 • Fent ús de la moneda local estàs col·laborant en la reactivació de l’economia local, fent circular els diners pels negocis de la ciutat, enfortint el teixit comercial. I l’enfortiment del teixit comercial es tradueix en més ocupació, carrers més segurs, creació de xarxes de compra mútua que són beneficioses per a la comunitat

On puc comprar amb la Rosa?

Pots comprar en els comerços de la ciutat adherits al projecte a través del mapa (Marketplace) de l’app. Podràs buscar-los a través de l’App on t’indicarà la ubicació, el tipus de comerç i les ofertes que tingui disponibles.

Quan es començarà a usar?

  Des del 27 de març de 2023, dia de llançament de la Rosa.

Puc intercanviar Roses amb altres projectes similar?

De moment no està previst.

Per què es crea una moneda local?

Existeixen centenars de monedes socials i complementàries a tot el món. A Catalunya comptem amb més 12 monedes complementàries en 11 localitats diferents. Alguns exemples propers són: REC-Barcelona, Grama-Santa Coloma i Vilawatt-Viladecans.

Caduca La Rosa?

No, la Rosa no caduca, funciona igual que els euros, però amb la diferència que només els accepten els comerços que volen formar part de la xarxa de la Rosa.

Les Roses que caduquen són les que provenen de campanyes de bonificació de l’Ajuntament, que s’han de gastar als comerços adherits abans que finalitzi la campanya.

Quan facis una compra, les primeres roses que es gastaran són les provenen de les campanyes de bonificació, és a dir, les que s’han de gastar abans.

Puc fer devolucions de productes que he comprat amb La Rosa?

Sí, les devolucions al comerç en productes pagats amb Roses funcionaran de la mateixa manera de quan es paga amb euros.

Puc pagar parcialment en euros i parcialment en Roses?

Si, és possible i això ja depèn del comerciant i el client. En general, si el client té saldo, és més fàcil per a tots pagar el 100% en Roses. En qualsevol cas cal recordar que el pagament del preu del producte o servei és la suma dels euros i dels Roses.

Quina relació tenen La Rosa i les criptomonedes?

No tenen relació, ja que la Rosa es contraposa a les criptomonedes en tant que aquestes són monedes digitals especulatives i opaques de l’economia mundial i la moneda La Rosa serveix per a l’economia local i real.

No recordo la contrasenya de l’aplicació, què faig?

Prem el botó “has oblidat la teva contrasenya?” en la pàgina d’inici i segueix els passos:

 • Introdueix el DNI/NIE i el número de telèfon
 • Espera a rebre un missatge de text amb un codi de números
 • Introdueix el codi de verificació que has rebut i la nova contrasenya (pot ser que el teu mòbil llegeixi automàticament el codi).
 • Prem canviar

Ja pots accedir amb la contrasenya.

No recordo el pin de l’aplicació, què faig?

Per poder canviar el codi PIN has de seguir aquests passos:

 • Ves a CONFIGURACIÓ > SEGURETAT
 • Prem el botó de CANVIAR PIN i escriu la resposta a la pregunta de seguretat.
 • Introdueix el pin de 4 xifres i repeteix-lo.
 • Prem el botó CANVIAR.
 • Introdueix el codi de verificació que has rebut per missatge de text. T’ha d’aparèixer el missatge “pin canviat correctament”.

Què passa si perdo el mòbil o la targeta vinculada a l’aplicació?

L’entitat emissora, Novact, té previstos mecanismes d’emergència perquè l’usuari pugui avisar de qualsevol mal ús, pèrdua o furt, i es pugui bloquejar el compte o identificar qualsevol possible mal ús de l’aplicació. També caldrà que l’usuari activi una denúncia formal als cossos de policia.

Truca al 722 82 68 63, de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h o bé envia un WhatsApp. També pots enviar un correu a larosa@santfeliu.cat

Com em dono de baixa de l’app?

A través de l’aplicació mòbil La Rosa hi ha l’opció d’eliminar l’usuari (a l’apartat configuració / com podem ajudar-te).

Com es regula La Rosa?

Mitjançant el Reglament del Servei municipal de pagament mitjançant Moneda Local de Sant Feliu de Llobregat.

Descarrega l’App

A través d’una senzilla i intuïtiva aplicació mòbil es pot canviar euros a moneda local, consultar saldo, pagar en comerços, localitzar els comerços on poder comprar, veure ofertes, etc.

L’aplicació mòbil utilitza Lemonway com a proveïdor de serveis de pagament (PSP) autoritzat pel Banc d’Espanya que és el que s’encarrega que la moneda local estigui suportada pels euros del compte bancari/targeta de crèdit de la persona que fa el canvi.

Es pot comprar en els comerços de la ciutat adherits al projecte. Es poden buscar a través de l’aplicació mòbil on indica la ubicació, el tipus de comerç i les ofertes que tingui disponibles.

Els establiments adherits tenen major visibilitat del seu negoci ja que a través de l’aplicació mòbil de la moneda es poden atreure a clientela potencial.

Manual d’ús de la Rosa

Video tutorial de com descobrir els comerços on accepten roses:

Descarrega’t l’aplicació mòbil:

Google Play Store
IOS APP Store