23
abril

Sant Feliu presenta la seva Comunalitat Urbana

Una Comunalitat és una agrupació d’entitats, comerciants, xarxes, cooperatives, entre d’altres, que impulsen projectes de suport mutu i d’Economia Social.

El 21 d’abril, La Nau Cultura i Tradicions (passatge de Sant Joan, 85) va acollir l’acte de presentació de la Comunalitat Urbana de Sant Feliu de Llobregat. Una Comunalitat és una agrupació d’entitats, comerciants, xarxes, cooperatives, entre d’altres, que impulsen projectes de suport mutu i d’Economia Social.

A l’acte va assistir-hi l’alcalde, Oriol Bossa, i el regidor de Comerç i Turisme, i també regidor d’Innovació i Tecnologies, Aitor Rivera. En el transcurs de la trobada es va entrevistar Laia Forné, membre de La Hidra, la cooperativa encarregada de l’Oficina Tècnica de la Xarxa de Comunalitats Urbanes.

La Nau es va transformar en un entorn participatiu amb diferents racons a explorar: l’Espai Coneixement, l’Espai Projectes, l’Espai ODS’s i l’Espai Kahoot, que van rodejar l’escenari central on van passar representants de cada projecte, que en 2 minuts van explicar la seva proposta d’impacte social i innovador a la ciutat de Sant Feliu.

Els objectius de la jornada eren fer conèixer la Comunalitat Urbana de Sant Feliu, explicar conceptes clau de les comunalitats (béns comuns, xarxes d’ajuda mútua, economies comunitàries…), difondre les bones pràctiques dels projectes i entitats que formen part de la Comunalitat, i animar a la participació ciutadana.
 

Què són les Comunalitats urbanes?

Tal com recollíem a la notícia de l’agost, les Comunalitats Urbanes son un programa del programa d’Economia Social del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, que vol impulsar una organització més justa de l’economia. En l’actualitat, compta amb 22 comunalitats repartides arreu de Catalunya. L’objectiu del programa és crear nous projectes autoorganitzats que puguin donar resposta a necessitats col·lectives i contribuir al desenvolupament i transformació del municipi.

Aquestes 22 comunalitats es situen a 18 ciutats: Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Amposta, Badalona, El Prat de Llobregat, Hospitalet de Llobregat, Manresa, Reus, Salt, Sant Feliu de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Ripollet, Valls, Vendrell i Vic. A l’àrea metropolitana de Barcelona hi ha 5 comunalitats.