23
març

La moneda local de Sant Feliu ja és una realitat i comprar amb La Rosa té regal

Dilluns 27 de març es posa en funcionament la moneda local de Sant Feliu, La Rosa, que arriba a la ciutat amb una vuitantena de comerços adherits i una promoció especial de llançament.

Dilluns 27 de març es posa en funcionament la moneda local de Sant Feliu, La Rosa, que arriba a la ciutat amb una vuitantena de comerços adherits, una promoció especial de llançament i l’objectiu de fomentar el consum local, la responsabilitat social i les relacions entre ciutadania i l’activitat econòmica al municipi.

La moneda local representa diversos avantatges tant per als comerços com per a la ciutadania en general. Es tracta d’un mitjà de pagament segur que afavoreix que els diners quedin a Sant Feliu, incentivant el consum de proximitat. També ajuda a fidelitzar la clientela, oferint descomptes i altres avantatges i generant alhora sentiment de comunitat.

Descarrega’t l’app, canvia euros a Roses i aconsegueix un 30% més!

L’arribada de La Rosa a Sant Feliu dilluns 27 de març va lligada a una campanya de llançament de bonificació del 30% de l’import bescanviat. Això vol dir que totes les persones que canviïn euros a Roses entre el 27 de març i el 30 de juny, o fins a exhaurir existències, rebran un 30% addicional de Roses fins a un màxim de bescanvi de 100 euros (amb una bonificació màxima de 30 Roses per persona, que equivalen a 30 euros). Aquesta promoció ha estat possible gràcies a una injecció de l’Ajuntament de 20.000 euros per a la revitalització econòmica de la ciutat.

I és que comprar amb La Rosa té regal! Però, com pot la ciutadania accedir a aquests beneficis? Per utilitzar la moneda local La Rosa caldrà descarregar al mòbil una aplicació que permet fer el canvi d’euros a Roses i efectuar pagaments de forma segura i similar a com ho fem amb la targeta de crèdit del mòbil. Actualment, l’aplicació està disponible per a dispositius Android i està previst que properament s’incorpori també IOS.

Al web de la moneda local es pot consultar tota la informació referent a la moneda local, incloent-hi un apartat de preguntes freqüents on es poden resoldre dubtes relatius al seu funcionament, com per exemple, el tràmit necessari per adherir-se com a comerç, com descarregar-se l’app i donar-se d’alta com a persona usuària particular, o com donar-se de baixa. Disposa també d’un directori d’establiments comercials adherits, i també de l’enllaç per la descàrrega de l’aplicació.

Compra amb La Rosa a més de 80 comerços de Sant Feliu

L’expertesa i la confiança, el tracte personalitzat, la qualitat… Aquests són alguns dels atributs del comerç local, pel que s’aposta amb la posada en funcionament de La Rosa, que inicia el seu camí el 27 de març amb una vuitantena d’establiments adherits. Així, amb la moneda local, la ciutadania podrà comprar, i ara amb la promoció especial, tot el que necessiti a Sant Feliu: des d’un cafè, un llibre, roba, joies, llaminadures, ulleres, un dinar, gelats, flors, productes càrnics, accessoris per a mascotes, mobles, productes d’electrònica i telefonia, fins a serveis professionals com una sessió de perruqueria o de cosmètica, entre molts altres productes i serveis.

I com pot la ciutadania saber si un comerç està adherit a La Rosa? Un distintiu a l’aparador identificarà els comerços participants, on es podrà llegir "Aquí pots comprar amb La Rosa". A més, els establiments tindran a disposició materials informatius i els responsables ajudaran la clientela amb l’ús de l’aplicació, oferint en alguns casos promocions especials lligades a la compra amb Roses.

La moneda local és un projecte viu, com la ciutat de Sant Feliu, i està previst que s’hi vagin adherint més comerços en les properes setmanes. El directori de comerços participants es mantindrà constantment actualitzat.

Una jornada lúdica per celebrar l’arribada de La Rosa

Per donar la benvinguda a La Rosa a Sant Feliu, dilluns 27 de març està prevista una jornada lúdica i informativa adreçada tant a la ciutadania com als responsables dels comerços que formen part de la gran família de la moneda local.

Per iniciar la jornada, a les 9.30 h es farà una foto de família a la porta de l’Ajuntament amb les persones que hi ha al capdavant dels establiments adherits, que juntes crearan una imatge simbolitzant la seva aliança i l’aposta per una mesura que beneficia tant els seus negocis com la ciutadania en general. A continuació, l’alcalde de Sant Feliu, Oriol Bossa, i el regidor de Comerç i Turisme, Aitor Rivera, faran una intervenció per presentar la moneda local a la ciutadania.

A més, de 9 a 14 i de 17 a 20 h s’instal·larà un punt informatiu a la plaça de la Vila per tal de facilitar informació i ajuda en la descàrrega de l’aplicatiu a qualsevol persona que s’hi apropi. I està prevista alguna sorpresa més, de la mà de La Rosa, la capgrossa padrina del comerç local de Sant Feliu que vol celebrar amb tots i totes l’arribada de la moneda local a la ciutat.

Una aposta per a la revitalització econòmica del comerç

La posada en funcionament de La Rosa dona compliment al Pla d’Actuació del Mandat, que en el seu vuitè eix, el del Pacte de Ciutat, es comprometia a treballar per dotar Sant Feliu d’una moneda local que incrementi l’impacte de la despesa pública en el comerç local, com a mesura de reactivació econòmica de la nostra ciutat després de la crisi de la Covid-19.

L’elecció del nom de la moneda local de Sant Feliu, La Rosa va sorgir del procés participatiu que es va desenvolupar el mes d’abril de 2022 en què la ciutadania va votar per decidir de forma participativa que la moneda local es digués La Rosa. El logotip definitiu de la moneda es va idear d’acord amb totes les idees sobre els seus atributs i característiques recollides en diferents sessions participatives amb el teixit econòmic i social de la ciutat.

Per a més informació, podeu accedir a http://larosa.santfeliu.cat, contacta al 722 82 68 63 o envia un correu a larosa@santfeliu.cat.

Aquí es poden consultar els comerços adherits! 

Aquest projecte compta amb el finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, en el marc dels fons europeus Next Generation EU.