8
març

Presentació del vídeo Dones Referents 2023

La Sandra Casas, la Paula Izquierdo, la Rocío Pérez i l’Alexandra Llopart són quatre dones "emprenedores i empresàries que s’han empoderat per triomfar i consolidar-se". Són les quatre protagonistes del vídeo Dones Referents 2023. 

Quatre joves empresàries de Sant Feliu protagonitzen el vídeo 2023 de Dones Referents que acaba de veure la llum en el marc del 8M, Dia Internacional de les Dones. Es tracta del segon vídeo de Dones Referents -el primer es va gravar el 2020-, un projecte que s’engegà el 2020 sota l’Àrea de Promoció Econòmica, així com de Feminismes de l’Ajuntament, amb l’objectiu de visibilitzar el talent i el lideratge femení de la ciutat envers el teixit productiu i esdevenir exemples per a la ciutadania. 

En aquesta ocasió hi participen la Sandra Casas, gerent de Bonita Beauty Skin i Margot Blanxart; la Paula Izquierdo, gerent de Fisiovitae; la Rocío Pérez , responsable de Q Guap@, i l’Alexandra Llopart, gerent d’Escala Sabates, "quatre dones emprenedores i empresàries que han treballat de valent i s’han empoderat per triomfar i consolidar-se empresarialment a la ciutat", explica al començament del vídeo la Loren Rider, regidora de Feminismes i LGTBIQ+ i Activitat Econòmica de l’Ajuntament. En 2020 van participar dones gerents d’empreses ubicades als polígons de la ciutat. 

La peça, de 13 minuts, visita els quatre establiments de les participants per xerrar de casuístiques i superacions, de reivindicacions i històries vitals, per fer pensar i repensar situacions. Dones Referents 2023 està vinculat al programa Mentoring per a dones emprenedores que Promoció Econòmica organitza amb el suport econòmic de l’APROPAMB, i que s’enfoca a l’acompanyament de dones emprenedores en la posada en marxa i funcionament de l’empresa per part d’altres mentores que ja gestionen el seu negoci i poden traslladar aquesta experiència. Tant la Sandra, la Paula, la Rocío com l’Alexandra formen part del planell de mentores del programa.

Dones participants

  • Sandra Casas (gerent de Bonita Beauty Skin i Margot Blanxart)

Amb un negoci d’estètica i bellesa a ple rendiment, ha engegat un altre de decoració i accessoris amb flors preservades al mateix Passeig dels Pins. "Tinc tres barrets: el de Bonita, el de Margot i el de gestora i dona empresària, però estic contenta". Treu hores d’on pot i concilia en coordinació amb la seva parella. "De moment no tenim fills, però no em fa por tenir-ne", explica una Casas que va tenir que demostrar més per ser jove que per dona. "Al començament, deia que tenia més anys per generar confiança".

  • Paula Izquierdo (gerent de Fisiovitae)

Està al capdavant d’un negoci de fisioteràpia i teràpia activa que va engegar sola el 2009. "Treballava en el sector per un altre, i vaig pensar que per fer-ho per un altre ho podia fer per mi". Ara, amb 16 persones treballant-hi, Fisiovitae ofereix serveis d’osteopatia, nutrició, medicina xinesa o pilates i la Paula és feliç encara que hagi de "lluitar contra el prejudici de que, per ser dona empresària, sembla que hagis de ser una súper woman!", explica a l’entrevista. 

  • Rocío Pérez (responsable de Q Guap@)

Va deixar un treball on guanyava molts diners per perseguir el seu somni i muntar el 2018 un negoci d’estètica. Quatre anys més tard, amb tres persones treballant-hi, s’ha traslladat a un local més gran en el mateix barri de La Salut per consolidar-lo, en una aposta en la que ha sumat el seu marit. "Vaig deixar un treball on cobrava més per perseguir el meu somni i poder donar més temps als meus fills", raona una Pérez empoderada i sense pors. 

  • Alexandra Llopart (gerent d’Escala Sabates)

Ha dirigit l’actualització de l’empresa familiar de sabateria i moda cap al món online. Conscient que la conciliació d’una dona autònoma és "gairebé impossible", es mou àgil entre empresa, fills i vida privada fent eficient les hores. "El més difícil és trobar l’equilibri per arribar a ser el tipus de líder que vols ser", explica una Llopart, quarta generació al capdavant del negoci, que igualment valora ser el teu propi cap, "perquè és bonic treballar pel que vols".