26
octubre

L’Ajuntament es reuneix amb representants del món de la restauració de Sant Feliu per coordinar mesures de suport al sector

S’han reunit govern i representants de bars i restaurants, un dels sectors més afectats per les restriccions per aturar el coronavirus.

Avui, 27 d’octubre, s’ha celebrat una reunió entre el govern municipal i representants de bars i restaurants de Sant Feliu, un dels sectors més afectats per les restriccions per aturar la pandèmia del coronavirus. El consistori ha anunciat una sèrie de noves mesures que complementaran les ja iniciades, per poder donar el màxim suport a la restauració local en aquests moments difícils. 

La reunió, on han participat diversos restaurants i bars de la ciutat i les regidores d’activitats, Flavia Reina, i de promoció econòmica, Loren Rider, s’ha iniciat amb la intervenció de l’alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, que ha explicat la complicada situació epidemiològica de la ciutat i de Catalunya, i la incertesa davant de les properes decisions que pugui prendre el PROCICAT, de les que encara no s’ha informat dels detalls. 
 
Davant d’aquesta situació, la Generalitat ha posat en marxa un primer paquet d’ajudes directes als sectors de la restauració i l’estètica, i el Departament de Promoció Econòmica de Sant Feliu s’ha posat al servei de qui necessiti ajuda per a tramitar-les, oferint suport mitjançant correu electrònic (debotigues@santfeliu.cat) o bé al telèfon de Can Maginàs (93 685 07 83).
 
L’Ajuntament s’ha dotat també d’eines per pal·liar els efectes de la Covid-19 en el teixit socioeconòmic, com el Pacte de Ciutat que recull un pla d’accions específiques adreçades a enfortir i ajudar el comerç local, que hauran d’estar implementades com a màxim al desembre de 2021.

Mesures d’ajuda directa a la restauració 

  • Ajudes a l’emprenedoria. S’ha ampliat la línia d’ajuts que es donen a les persones emprenedores que inicien una activitat econòmica a Sant Feliu. 
  • Ajudes a la represa d’activitats que van haver de tancar durant l’estat d’alarma. Aquestes van dirigides a persones en règim d’autònomes que o bé van acollir-se a la prestació de l’Estat o bé es van donar de baixa d’autònomes i que han reprès l’activitat. El termini per sol·licitar els ajuts finalitza el proper dia 15 de novembre.
  • Exempció de la taxa de terrasses i reforç amb dos inspectors per acompanyar en el compliment de les restriccions, intentant mantenir el nombre de taules de les terrasses en els espais en que ha estat possible.
  • Reforç de la comunicació amb el teixit comercial amb l’objectiu de garantir que els hi arribi la informació sobre les mesures i poder resoldre dubtes.
  • El proper mes de novembre s’incorporaran persones amb funcions d’informadores per reforçar la informació i acompanyament a la ciutadania i al teixit comercial per l’acompliment de les normatives.
  • Es reforçaran les inspeccions com a mesura positiva de control i seguretat per tota la ciutadania i tot el teixit comercial, potenciant el diàleg i l’avís previ com a mesures per assolir l’objectiu de garantir la seguretat sanitària en el municipi.

L’alcaldessa ha explicat, per acabar, que algunes d’aquestes mesures ja s’estan implementant i que la voluntat del govern és treballar en el disseny de noves mesures de suport al teixit comercial i de la restauració, de la mà del teixit comercial local. És per aquest motiu que aquesta reunió ha estat la primera d’una sèrie de trobades periòdiques que hauran de servir per treballar noves mesures concretes que responguin a les necessitats expressades pels restauradors.