18
desembre

Consells als comerços per a unes Festes més sostenibles

Els dissabte 24 de desembre (Nit de Nadal) i 31 de desembre (Cap d’any), el servei de recollida de cartró porta a porta avança l’horari. Així, el comerç no podrà deixar el seu cartró generat a la porta més tard de les 17h.

Nadal és una època de més consum pels regals, el menjar, la beguda, els elements ornamentals o els desplaçaments. Per aquest motiu, durant aquestes dates cal continuar amb els hàbits sostenibles que realitzem al llarg de l’any.

Els comerços de la ciutat poden reduir la quantitat de residus generats i fer un Nadal més sostenible. L’eix comercial disposa del servei de recollida de Paper/Cartró, Orgànica i Vidre. En aquestes dates, el residu que més es genera és el paper/cartó. Recordem que l’Ajuntament ofereix un servei gratuït de recollida en horaris concrets.

Els comerços no poden fer ús dels contenidors de la via pública, i més si la seva utilització deixa contenidors desbordats. Les caixes de fruita de plàstic i fusta de les fruiteries o comerços d’alimentació no són objecte de recollida ni poden anar als contenidors de la via pública. És el propi comerç que ha de fer la seva correcta gestió d’aquest residu. 

Els comerços poden adherir-se als serveis de recollida porta a porta de cartró deixant-los a peu del comerç, correctament doblegats a partir de les 20 h o, si es truca prèviament, a partir de les 18 h (Telèfon: 93 685 80 01). Els dissabte 24 de desembre (Nit de Nadal) i 31 de desembre (Cap d’any), el servei de recollida avança l’horari. Per aquest motiu, el comerç pot deixar el seu cartró generat a la seva porta no més tard de les 17 h per garantir la seva recollida gratuïta i col·laborar en la recollida selectiva. Evitant els desbordament a peu de contenidor.