5
juliol

“Role Models: Empreses en femení” fomenta la perspectiva de gènere a les empreses amb un seguit d’actuacions

Un pla de formacions i xerrades comprèn la nova aposta dels ajuntaments de Sant Feliu, Sant Just i Sant Joan, amb el suport de la Diputació de Barcelona, per incentivar la perspectiva de gènere a les empreses del Baix Llobregat.

En el marc del programa "Role Models: Empreses en femení", l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat engega un pla d’actuacions sense cost per fomentar la perspectiva de gènere a les empreses, un pla que comprèn formacions en lideratge i marca personal i xerrades de sensibilització. Comptant amb la col·laboració dels ajuntaments de Sant Just Desvern i Sant Joan Despí i el suport de la Diputació de Barcelona, el programa de formacions es realitzarà a l’octubre. Les xerrades, per la seva part, en dates a convenir fins al novembre. 

El paquet de formacions comprèn dos temàtiques i s’adreça exclusivament a personal de direcció i comandaments intermedis que gestionin equips. La primera, a celebrar al Centre de Can Maginàs (c/Hospitalet, 25, SF), vol incloure la perspectiva de gènere en el lideratge esdevenint una comunicació inclusiva i conscient. Entre d’altres, es tractarà el procés de socialització de gènere, la igualtat en l’àmbit laboral, les discriminacions directes i indirectes, la bretxa salarial o l’ús correcte de la comunicació inclusiva i no sexista. Els dies 4,18 i 25 d’octubre l’itinerari formatiu tindrà continuïtat amb tallers de marca personal i networking femení, en aquest cas, adreçats a dones empresàries i de càrrecs de responsabilitat a les empreses del territori
 
Per altra banda, i en aquesta línia, es compta amb l’oportunitat de realitzar xerrades que la formadora, Virginia Carreras, d’Smart Equality, impartirà a les pròpies empreses. Seran converses de sensibilització adreçades en aquest cas a tot el personal de l’empresa amb l’objectiu de sensibilitzar els equips en igualtat de gènere en el seu entorn laboral i empresarial. Les dates es convindran amb les empreses, de juliol a novembre. 

En conjunt, una sèrie d’actuacions emmarcades en el programa "Role Models: Empreses en femení", programa que té com objectius la sensibilització de la importància dels plans d’igualtat a les empreses, la formació en lideratge conscient amb perspectiva de gènere i la visibilització i acompanyament a les dones empresàries i emprenedores del territori. Aquestes accions es troben alineades amb el Pla de Mandat 2019-2023 com a ciutat feminista i l’assoliment de l’objectiu 5 de Desenvolupament Sostenible per la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones i l’Agenda 2030. 

Formació: Mes informació i inscripcions
Xerrades: Mes informació i inscripcions

Per qualsevol dubte us podeu adreçar a: oise@santfeliu.cat