18
juny

Obert el termini per sol·licitar ajuts per a empreses i persones emprenedores al 2020

Tancat el termini de la convocatòria 2020 perquè les persones en situació d’atur que s’estableixin com a autònomes i les empreses locals que contractin persones aturades de la ciutat puguin sol·licitar ajudes econòmiques per al foment de l’ocupació. Amb aquestes subvencions, l’Ajuntament contribueix a reduir el nombre de persones aturades de la ciutat i millorar la competitivitat del teixit econòmic local.

Tancat el termini de la convocatòria 2020 perquè les persones en situació d’atur que s’estableixin com a autònomes i les empreses locals que contractin persones aturades de la ciutat puguin sol·licitar ajudes econòmiques per al foment de l’ocupació. Amb aquestes subvencions,  l’Ajuntament contribueix a reduir el nombre de persones aturades de la ciutat i millorar la competitivitat del teixit econòmic local.

Ajuts a les empreses que contractin persones en situació d’atur

Adreçat a microempreses i pimes locals de menys de 50 treballadors que contractin persones en situació d’atur de la ciutat o reincorporin  persones treballadores que haguessin mantingut un contracte amb l’empresa durant l’any anterior, comptat des de la data del nou contracte, si aquell hagués finalitzat durant el període de crisi sanitària provocada pel COVID-19.

L’import màxim de la subvenció serà 3.000 euros per contracte indefinit. Aquesta quantitat s’incrementaran en 1.000 ? en el cas de que la persona contractada sigui dona, jove menor de 30 anys, major de 45 anys, discapacitat o aturat llarga durada.

Només podran ser subvencionats els contractes celebrats des de l’1 de gener de 2020.  

Ajuts a les persones emprenedores que s’estableixin com autònomes

L’objecte d’aquest ajut és doble. Per una part incentivar l’emprenedoria de les persones de Sant Feliu de Llobregat o d’altres municipis que es constitueixen en treballadors/es autònoms/es, per desenvolupar una activitat empresarial o professional a Sant Feliu de Llobregat. 

Per l’altre, afavorir a les persones treballadores autònomes del municipi que amb motiu del RDL 463/2020, de 14 de març de l’Estat d’Alarma pel Covid-19 s’han acollit a la prestació extraordinària per cessament de l’activitat o bé s’han donat de baixa del RETA sense acollir-se a la prestació, i retornin a l’activitat una vegada es deixin sense efecte les mesures de suspensió que l’afectin derivades de la situació de crisi sanitària provocada pel COVID-19.
L’ajut màxim que s’atorgarà serà de 1.000? euros per a cada persona emprenedora que s’hagi donat d’alta com a autònoma a partir de l’1 de gener de 2020 o que reprenguin la seva activitat en el municipi una vegada es deixin sense efecte les mesures de suspensió que l’afectin derivades de la situació de crisi sanitària provocada pel COVID-19

Sol·licituds

El període de presentació de les sol·licituds, tant per part de les persones com per part de les empreses, finalitza el 15 de novembre de 2020 o fins que s’exhaureixi el crèdit disponible.

Cal fer un tràmit en línia a través del web de l’Ajuntament:

Consulteu els documents amb les bases reguladores de les ajudes: