20
setembre

Es presenten al teixit comercial de la ciutat els projectes del soterrament i la moneda local

El Centre Cívic Les Tovalloles va acollir el 20 de setembre dues sessions informatives adreçades al teixit comercial sobre les actuacions a curt termini del soterrament i el projecte de moneda local.

El Centre Cívic Les Tovalloles va acollir el 20 de setembre dues sessions informatives adreçades al teixit comercial sobre les actuacions a curt termini del soterrament i el projecte de moneda local.

L’alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, va obrir la sessió destacant la importància històrica del soterrament i a continuació el personal tècnic de l’Oficina del Soterrament van exposar les actuacions previstes a curt termini, així com els treballs que s’estan realitzant actualment per reduir al màxim les afectacions de les obres en el sector. La col·locació de l’estació provisional on actualment hi ha el pas a nivell serà un dels treballs més importants a curt termini i ocasionarà el tancament del pas tant per a vianants com per al trànsit rodat.

Al final de l’acte de presentació, els i les comerciants van poder plantejar qüestions sobre el projecte i també se’ls va recordar que disposen d’un correu electrònic específic per exposar els dubtes que els sorgeixin: soterrament@santfeliu.cat.

El regidor de Govern Obert i Participació Ciutadana, Oriol Bossa, va introduir el procés de la Consulta ciutadana del Soterrament on santfeliuencs i santfeliuenques escolliran la millor de les tres propostes finalistes del concurs internacional de projectes que han d’urbanitzar la superfície alliberada pel soterrament, així com votar sobre quina és la millor proposta per preservar la memòria de l’estació. A continuació, des de Participació es va explicar el marc legal de la consulta, les dates i el sistema de votació que permetran a la ciutadania de Sant Feliu definir la ciutat del futur del 8 al 21 de novembre.

Tot seguit es va presentar al teixit comercial de la ciutat el projecte de moneda local que es va aprovar en el marc del Pacte de Ciutat per revitalitzar i reactivar l’activitat econòmica de Sant Feliu a través de dotar la ciutat d’una moneda que incrementi l’impacte de la despesa pública en el comerç local. Aquesta sessió informativa, introduïda pel regidor de Comerç i Turisme, Aitor Rivera, va ser el tret de sortida d’un projecte per al qual resulta imprescindible la implicació del comerç local.

Els objectius específics de la moneda són reforçar els eixos comercials actuals i vincular-los amb altres activitats i la població local, tot revertint el risc de desertització dels carrers; promoure el consum en el comerç de proximitat, l’economia local i incentivar els circuits de compra mútua; fomentar la digitalització comercial per esdevenir més competitius; i promoure el consum en les zones amb menor activitat econòmica.

La moneda local també aporta beneficis per als diferents agents implicats. Els beneficis per a la ciutadania són l’accés a bonificacions, la instantaneïtat i seguretat en els pagaments, el compromís ciutadà amb l’economia local, la creació de xarxa i la revitalització dels barris de la ciutat, ja que els diners circulen al barri, fomenten l’ocupació local i donen suport econòmic i social al comerç, les entitats i els projectes de proximitat.

La moneda ciutadana també té diferents beneficis per al comerç local, ja que augmenta la facturació millorant la seva competitivitat, incrementa la clientela i la seva fidelització, fomenta la digitalització del comerç de proximitat, promou nous hàbits de consum, fomenta la recirculació a través del sistema B2B i incrementa l’impacte i efecte multiplicador econòmic de la despesa local.

En la sessió informativa es va explicar el rol del comerç en l’impuls de la moneda, el calendari de llançament i implementació i l’enquesta adreçada a associacions i a tot el teixit comercial, restauració i serveis que permetrà millorar la posada en marxa de la moneda. Els resultats de l’enquesta, que es durà a terme del 20 de setembre al 10 d’octubre, permetrà conèixer l’interès i la implicació del comerç, així com les necessitats, reptes i elements que permetin ajustar la proposta i l’operativa.

Paral·lelament, des de l’Ajuntament actualment es treballa en qüestions jurídiques i de contractació per impulsar la moneda local a Sant Feliu.