20
desembre

El millor tortell de Reis de Catalunya està a Sant Feliu

El dolç de la Pastisseria Joan ha guanyat la tercera edició del concurs "El *Millor Tortell de Reis de Catalunya". La creació del pastisser Albert Sánchez ja està disponible al seu establiment, a Mas Lluí.

Albert Sánchez, de la Pastisseria Joan de Sant Feliu de Llobregat (amb establiment també al Papiol), ha resultat guanyador de la tercera edició d’El Millor Tortell de Reis de Catalunya". El brioix presentat per Sánchez va destacar a la final del concurs, que va tenir lloc al vestíbul de l’Estació del Nord de Barcelona la setmana passada.

Els participants d’El Millor Tortell de Reis de Catalunya" havien de presentar dos tortells clàssics de reis, amb la base rodona i amb un forat central, i amb el massapà com a únic farciment permès. D’altra banda, la decoració del brioix havia d’incloure obligatòriament les tres fruites confitades tradicionals (el meló, la cirera i la taronja), entre altres requisits.

Dos jurats formats per professionals forners i pastissers van degustar els "tortells" presentats, que van puntuar tenint en compte pes, aspecte exterior, decoració, estructura, qualitat del brioix. Al massapà valoraven aroma, sabor i estructura en boca.

En total, es van presentar més de 40 forners catalans, i els tortells aportats es van donar a organitzacions sense ànim de lucre com la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa o la Fundació Arrels, entre d’altres.  El de Sant Feliu va guanyar, sent la seva dona, Samantha Amador, que també treballa en l’obrador, qui va recollir el guardó.

Sánchez, Amador i la seva Pastisseria Joan, que apareix al nou directori de Viu Comerç de l’Ajuntament,  ja havien estat reconeguts amb els premis a la Millor Coca de Sant Joan del 2021, la Millor Palmera d’Espanya 2019 i el tercer premi al Millor Panellet de Pinyons del 2022.