9
febrer

L’Ajuntament de Sant Feliu i ACCIONA col·laboraran per impulsar l’accés a l’ocupació generada pel soterrament

L’objectiu d’aquest acord és optimitzar la gestió de les ofertes de feina lligades al projecte, impulsant l’accés a l’ocupació a la zona.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i ACCIONA han signat aquest matí un acord de col·laboració en virtut del qual totes les vacants d’ocupació lligades al projecte de construcció del soterrament, anomenat formalment ’Integració del Ferrocarril a Sant Feliu de Llobregat’, seran publicades a la borsa d’ocupació pública local.

La col·laboració s’ha formalitzat mitjançant la signatura del protocol entre l’alcaldessa, Lídia Muñoz, i el director de la Unitat de negoci especialitzada en ferrocarrils i túnels d’ACCIONA, Antonio Muñoz. Durant l’acte, l’alcaldessa ha posat en valor el fet que el soterrament, a més d’ajudar a cohesionar socialment i urbanísticament Sant Feliu, generi aquest tipus d’oportunitats per a les persones de la ciutat. Per part d’ACCIONA, Antonio Muñoz ha refermat el compromís de la companyia amb l’ocupació local als diferents projectes que desenvolupa.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és optimitzar la gestió de les ofertes de feina lligades al soterrament de Sant Feliu, augmentant la rapidesa i l’eficàcia del procés i afavorint la inserció laboral de les persones usuàries del Servei Local d’Ocupació.

Per això, inicialment, el Servei Local d’Ocupació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat portarà a terme una preselecció de candidatures entre les persones que inicialment acompleixin els requisits i competències necessàries per a cadascuna de les vacants d’ACCIONA. A continuació, es farà un seguiment de les candidatures de forma conjunta, amb l’objectiu de definir les competències dels i les professionals i, en cas de no encaixar en els perfils, el Servei Local d’Ocupació facilitarà als i les candidates les eines necessàries per millorar la seva ocupabilitat.

Aquest acord és fruit del compromís de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat per fomentar, facilitar i impulsar l’accés a l’ocupació i el desenvolupament de l’activitat econòmica a la zona, així com l’interès d’ACCIONA en promoure l’ocupació local en tots els seus projectes.

El projecte

El projecte de construcció "Integració del Ferrocarril a Sant Feliu de Llobregat", també anomenat "soterrament de Sant Feliu", consisteix en la construcció d’una línia ferroviària subterrània projectada en paral·lel a l’actual, entre els municipis de Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí, a Barcelona.

Aquesta actuació afavorirà la connectivitat i la qualitat de vida de la ciutadania, que actualment té una línia de ferrocarril que travessa el nucli urbà de la ciutat de Sant Feliu.

Per a la construcció d’aquesta nova línia, s’intervindran un total de 2.980 metres: més de 900 metres de fals túnel entre pantalles i més de 630 metres de túnel en mina, a banda d’altres seccions a cel obert.

Per reduir tot el possible l’impacte del projecte en la connectivitat a la zona, les obres s’estan portant a terme respectant el trànsit ferroviari de l’actual línia.